joi, 8 decembrie 2011

frustrari 2 - de ce nu mai merg cu Speed Taxi

Astăzi m-am decis definitiv să renunţ la serviciile Speed Taxi.

Nu e prima data când mă enervez, dar este gata, definitiv şi de tot!

Scena pe care am vazut-o astăzi mi-a lăsat un gust amar pe care îl are, încet-încet, tot oraşul ăsta.

Asadar, de pe refugiul de pietoni din staţia de tramvai, asist la următoarele: o matahală care înjură şi ameninţă un pipernicit, într-o Dacie galbenă, aparţinând unei obscure firme de taxi (Apolodor, Occident.. un nume pe care îl ştiu de ceva vreme dar care nu e de calibrul Meridian sau Cobălcescu).
Individul îşi termină repertoriul cu un tunător "Hai, cară-te de-aici!" şi trânteşte portiera.
Amărâtul ezită o clipă apoi o ia din loc.
"Tarzanul de trafic" urcă victorios în maşina sa: un autovechiul gen break, colantat cu Speed Taxi, cu numarul de înmatriculare B 72 RAK (si indicativul 680 cred.. dar nu sunt foarte sigură).

În locul cu pricina erau oprite 3 sau 4 masini Speed Taxi, asa ca e de inteles de ce amaratul a luat-o din loc. Nu prea avea nicio sansa singur, în faţa lor.

Şi ca să ne lămurim definitiv, locul cu pricina nu este nici macar staţie de taxi, ba, mai rau, legal staţionarea este interzisă, întrucât vorbim de intersecţia Ion Mihalache cu Turda (cum vii de pe Turda, dinspre Grant, imediat dreapta pe Mihalache).
Niciuna din masini nu respecta regimul celor 25 de metri de la intersecţie.

Mi-e o scârbă cumplită de ce am văzut, deşi ştiu că unii dintre voi o să îmi spuneţi că ăsta e mersul lucrurilor, că legea junglei se aplică şi între oameni, că cel mai tupeist şi mai neruşinat învinge.


Postul ăsta nu cred ca va face nimic. Aşa cum nu va face nici mailul trimis către Speed Taxi. Îi va durea în cot de tot ce spun eu acolo, banii să intre.
Dar eu pot un singur lucru. Dacă tot dau banii pe taxi, să nu îi direcţionez spre o firmă care încurajează mizeria umană.

Şi la vară, când voi avea magneţi pe rezervor.. poate o să îmi amintesc numărul ăsta de maşină: B 72 RAK.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu